رهبر معظم انقلاب، در بسياري از بيانات سال هاي اخيرشان با اشاره به بحث بصيرت، به تبيين شاخصه هاي بصيرت، آفات بي بصيرتي، اهميت و فوايد بصيرت، الگوهاي بصيرت، مواقف و بزنگاه هاي مهم بصيرت و... پرداخته اند.
دليل اين تاکيد معظم له را، بايد در پيچيده شدن توطئه ها و نقشه هاي دشمنان انقلاب اسلامي در سال هاي اخير و به تعبير ديگر همان موضوعي که رهبر معظم انقلاب تحت عنوان "جنگ نرم" مطرح کرده اند، ذکر کرد. زيرا در جنگ نرم، طراحي دشمن به قدري پيچيده خواهد بود که بعضا خواص هم درتشخيص دقيق حق و باطل، دچار گمراهي و اشتباه مي شوند و در همين مقاطع حساس است که نياز به بصيرت خود را نشان مي دهد.
پژوهشگر اداره کل آموزش و پژوهش با توجه به اهميت اين بحث، در تحقيقي بيانات رهبر معظم انقلاب را از ابتداي رهبري تاکنون در زمينه بصيرت، استخراج، محوريابي و در جدولي شماتيک، ارائه کرده است. رهبر معظم انقلاب در مورد لزوم برخورداري علما از بصيرت و علم به زمان مي فرمايند: "اگر اعلم علما هم باشيد و زمانتان را نشناسيد و ندانيد ترفندهاي استكبار و نيز مشكلات جامعه چيست، نميتوانيد براي جامعه اسلاميتان مفيد واقع شويد.
بصيرت و علم به زمان براي يك عالم در هر حدي لازم است و بي آگاهي علما به حقايق جريانات جهان در طول تاريخ تشيع به ويژه در دويست سال اخير، مشكلات بزرگي را به وجود آورده و ضربه سنگيني را از اين ناحيه وارد كرده است. " ايشان داشتن بصيرت کامل نسبت به دشمن را تنها راه نجات كشورهاي اسلامي از زورگويي، اشغال و سلطهگري استكبار جهاني بازگشت به اسلام ناب محمدي (ص) مي دانند و تاکيد مي کنند: ملتهاي مسلمان بايد ترفندها و خدعههاي استكبار را درك كنند.
رهبر معظم انقلاب در اهميت بصيرت در زندگي روزمره مردم نيز مي فرمايند: " در زندگىِ پيچيده اجتماعىِ امروز، بدون بصيرت نميشود حركت كرد. جوان ها بايد فكر كنند، بينديشند، بصيرت خودشان را افزايش بدهند. معلمان روحانى، متعهدان موجود در جامعه ما از اهل سواد و فرهنگ، از دانشگاهى و حوزوى، بايد به مسئله بصيرت اهميت بدهند؛ بصيرت در هدف، بصيرت در وسيله، بصيرت در شناخت دشمن، بصيرت در شناخت موانع راه، بصيرت در شناخت راههاى جلوگيرى از اين موانع و برداشتن اين موانع؛ اين بصيرتها لازم است. وقتى بصيرت بود، آن وقت شما ميدانيد با كي طرفيد، ابزار لازم را با خودتان برميداريد."
پژوهشگر با بررسي سخنان معظم له در طي اين سال ها ويژگيهاي بصيرت را معيار تمايز خواص از عوام، ابزار شناخت هدف و منحرف نشدن از راه و به مثابه قطب نما بيان مي کند و پيامبراسلام (ص)، امام علي(ع )، امام حسين(ع) و امام خميني (ره) را از مهمترين الگوهاي بصيرت در نگاه رهبر انقلاب معرفي مي کند.
همچنين پژوهشگر، حاکمان، علما، نهادها(بسيج نخبگان)؛ نسل جوان و دانشجويان و دانشآموزان را از مهمترين مخاطبان بصيرت در سخنان رهبري مي داند. به باور پژوهشگر برخي ثمرات حاصل از بصيرت در جامعه کنوني ايران از نگاه رهبري، پيروزي انقلاب اسلامي، انتخاب نمايندگان اصلح، واکنش مناسب مردم به تبليغات هستهاي، شکست دادن دشمن در تضعيف قوا و رابطه ملت با مسئولان مي باشد
نظرات شما عزیزان: